Güven, Saygı, Dürüstlük ve Şeffaflık ilkelerimiz ile milyonlarca insanın yüzünde bir gülümseme yaratmak için çalışıyoruz. Amacımız damaklarda güzel tatlar bırakırken hafızalarda iyi bir iz bırakmaktır.
Finetaste Dünyasına Hoşgeldiniz…
Anasayfa Üretim
Finetaste, 112.000 m2’lik alanın, 30.000 m² kapalı üretim alanında toplam 22 olmak üzere 10 adet modern dondurularak kurutma makinesi ile şu an için faaliyet göstermektedir. 2025 yılının sonuna kadar 22 makineyi de aktif hale getirip üretim kapasitemizi arttırmayı planlamaktayız. Bu tesis, sektörde dünyanın önde gelen freze-dried üretim tesislerinden biri olma yolunda ilerlemektedir. 2025 yılının dördüncü çeyreğine kadar, GEA ve DEVEX gibi sektör liderleri tarafından tasarlanan ek dondurularak kurutma hatları ve gelişmiş sıvı dondurucuların entegrasyonu ile kapasitemizi önemli ölçüde artırmayı hedefliyoruz. Bu stratejik yatırım, mükemmeliyet taahhüdümüzü vurgulamakta ve global ölçekteki liderlik konumumuzu pekiştirmektedir.
Yüksek teknolojiye sahip IQF (Individually Quick Frozen) işleme hatlarımız, dondurularak kurutma makineleri ile entegre edilmiştir. Bu entegrasyon, sürekli olarak en yüksek verimlilikte çalışma sağlamaktadır. Ayrıca, farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere geniş bir ürün yelpazesinin işlenmesine olanak tanıyan esneklik sunmaktadır.
Finetaste olarak, yenilikçi çözümlerimiz ve güçlü üretim altyapımızla sağlıklı, lezzetli ve besleyici ürünler sunmaya devam ediyoruz.
Finetaste, üretim süreçlerinde uluslararası kalite ve gıda güvenliği standartlarını en yüksek seviyede sürdürmektedir. Bu taahhüt, birçok prestijli sertifika ile pekiştirilmiştir:
Finetaste, dondurularak kurutulmuş ürünlerin kalitesini artırmak için kendi çiftliklerimizde yetiştirilen meyve ve sebzeleri işleme önceliği vermektedir. Bu yaklaşım, ürün güvenliği ve bütünlüğünü sağlama konusundaki kararlılığımızı yansıtmaktadır. 2018 yılından bu yana sağlam bir tarımsal altyapıya sahip bir üretici olmanın gururunu taşıyoruz.
Tarım altyapımız, fabrikalarımızda işlenen hammaddelerin en az %60’ını kendi arazilerimiz ve seralarımızdan temin edecek şekilde yapılandırılmıştır. Kalan hammaddeler ise, tarım ekibimizin denetiminde olan sözleşmeli olarak sağlanmaktadır. Bu yöntem, hem kaliteyi artırmakta hem de sürdürülebilir tarım uygulamalarına katkı sağlamaktadır.
Tropikal meyvelerin dışında tüm sebze ve meyveler Türkiye'de üretilmektedir. Meyvelerimiz olgunlaştıktan sonra hasat edilir ve kısa bir süre sonra sıvının uzaklaştırıldığı bir vakum işlemi kullanılarak dondurulur ve kurutulur. Bütün bu işleme süblimleşme denir; su molekülleri tekrar sıvı hale gelmez, bunun yerine buhara dönüşür. Dondurularak kurutulan meyvelerin bu kadar uzun süre dayanmasını sağlayan ve aynı zamanda meyvenin rengini ve aromasını koruyan da budur.
Instagram'a Gözatın